Oppaan Mitä opiskella kesällä 2021?, 2020-21...2021-22 tiedotYleinen kuvaus Opetus Tentit Opintojaksot

Kesäopintojen WebOodi-opas

Tähän on oppaaseen on koottu tietoja kesällä järjestettävästä opetuksesta.

Kesäopetuksen järjestämistä koskevat samat koronarajoitukset kuin kevätlukukauden opetusta. Tilannetta arvioidaan jatkuvasti AVIn antamien suositusten ja määräysten perusteella. Tarvittaessa tarkasta opetuksen tiedot oppiaineesta tai opintojakson opettajalta.

Yleistä tietoa koronatilanteen vaikutuksista opiskeluun: https://kamu.uef.fi/student-book/koronavirus/

Huomioi, että kesäajan opinto-opas ei ole rakennettu oppiaineittain, ja sinun tulee huolehtia siitä, että opintosi ovat opetussuunnitelman ja hopsin mukaiset.

Opinnoissa on erilaisia opetusmuotoja, kuten verkkotenttejä ja verkkokursseja. Kesän aikana voi tehdä myös tutkintoihin kuuluvia opinnäytteitä, harjoitteluja ja projektitöitä. Sovi näistä ohjaajan kanssa. Huom! koronatilanteen aikana on pääsääntöisesti etäopiskelua. 

Huomioi, että opintojakson suorittamiseksi kokonaan ei välttämättä riitä pelkän tentin teko, vaikka tentti olisi tarjolla kesän oppaassa! Opintojen suorituksiin liittyen on hyvä huomioida, että 15.6. – 15.8. välisenä aikana opintosuoritusten arvostelutulosten julkistaminen voi kestää normaalia pidempään (yli 3 viikkoa). Selvitä suoritustapa opintojaksokuvauksesta (seuraa kurssin tunnistelinkkiä WebOodissa) ja kysy tarvittaessa opettajalta lisätietoa.

Kesäajan tutkinto-opintoihin voi saada opintotukea, lisätietoa täältä.  

Myös avoimen yliopiston ja kesäyliopistojen opetustarjonnasta löydät runsaasti opintomahdollisuuksia. Mikäli haluat hyödyntää opintoja tutkintoosi, tarkista opintojen soveltuvuus opinto-ohjaajasi kanssa. Avoin yliopisto ja kesäyliopistot perivät yleensä opintomaksuja. 

Urheiluakatemiaan kuuluvat opiskelijat voivat suorittaa urheiluakatemiaopintojaksoja (1132001, 1132002 ja 1132003) myös kesäisin. Nämä löytyvät oppaasta Opintojaksot-välilehdeltä.