Oppaan Mitä opiskella kesällä 2020?, 2019-20...2020-21 tiedotYleinen kuvaus Opetus Tentit Opintojaksot

Itä-Suomen yliopisto on sulkenut kampuksensa ja siirtynyt etäopiskeluun ja -opetukseen koronavirustilanteen vuoksi. Kaikkia poikkeustilanteen aiheuttamia muutoksia ei ole pystytty päivittämään kesäopintojen oppaaseen. Tarkasta tiedot oppiaineesta tai opintojakson opettajalta. Yleistä tietoa opiskelusta koronasulun aikana: https://kamu.uef.fi/student-book/koronavirus/

Huomioi, että kesäajan opinto-opas ei ole rakennettu oppiaineittain, ja opiskelijan tulee huolehtia siitä, että hänen opintonsa ovat opetussuunnitelman ja hopsin mukaiset.

Opinnoissa on erilaisia opetusmuotoja: luentoja, kirjatenttejä, verkkotenttejä ja verkkokursseja. Kesän aikana voi tehdä myös tutkintoihin kuuluvia opinnäytteitä, harjoitteluja ja projektitöitä. Sovi näistä ohjaajan kanssa. Huom! koronatilanteen aikana on vain etäopiskelua. 

Huomioi, että opintojakson suorittamiseksi kokonaan ei välttämättä riitä pelkän tentin teko, vaikka tentti olisi tarjolla kesän oppaassa! Opintojen suorituksiin liittyen on hyvä huomioida, että 15.6. – 15.8. välisenä aikana opintosuoritusten arvostelutulosten julkistaminen voi kestää normaalia pidempään (yli 3 viikkoa). Selvitä suoritustapa opintojaksokuvauksesta (seuraa kurssin tunnistelinkkiä WebOodissa) ja kysy tarvittaessa opettajalta lisätietoa.

Kesäajan tutkinto-opintoihin voi saada opintotukea, lisätietoa täältä. Koronatilanteen aiheuttamista muutoksista osoitteesta https://kamu.uef.fi/kelan-tiedote-opintotuen-saajille/ 

Myös avoimen yliopiston ja kesäyliopistojen opetustarjonnasta löydät runsaasti opintomahdollisuuksia. Mikäli haluat hyödyntää opintoja tutkintoosi, tarkista opintojen soveltuvuus opinto-ohjaajasi kanssa. Avoin yliopisto ja kesäyliopistot perivät yleensä opintomaksuja. 

Lisämahdollisuus poikkeusaikana: Yliopistot avaavat avointa opintotarjontaansa tutkinto-opiskelijoille: https://kamu.uef.fi/yliopistot-avaavat-avointa-opintotarjontaansa-tutkinto-opiskelijoille/

Urheiluakatemiaan kuuluvat opiskelijat voivat suorittaa urheiluakatemiaopintojaksoja (1132001, 1132002 ja 1132003) myös kesäisin. Nämä löytyvät oppaasta Opintojaksot-välilehdeltä.